Lidt inspirerende her til de lækker sultne, så har jeg her smidt en opskrift ud på en lækker snickerskage. Den blev serveret til prøveløbet i Skagen den 8. marts og blev velmodtaget i depotet. :-)

Snickerskage

Lys bund:
- 4 dl Sukker
- 200 g Smør
- 3 Æg
- 4 dl Mel
- 1½ tsk Bagepulver
- 300 g Saltede Peanuts

1. Pisk sukker og smør blød, skummede og hvidt
2. Pisk hvert enkelt æg i af gangen, pisk grundigt mellem hvert æg.
3. Bland mel og bagepulver og vend det  i massen med en palet til dejen er ensartet
4. Hæld dejen i en smurt form 25x35 cm, og fordel peanuts hen over.
5. Bag bunden i en forvarmet ovn på 200grader i 15-25 min. i midterste rille. (Tjek med en tandstik).

Mens bunden bager laves karamellen.

Karamelet::
- 1 dl Lys sirup
- 1 dl Fløde
- 50 g Sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 2 spsk. Kakao

- 200 g Chokolade

1. Bland alle ingredienser i en gryde.
2. Varm over jævn varme, lad det koge i 8 min. mens du røre. (Karamellen bliver meget tynd når den er meget varm)
3. Lad bunden og karamellen køle lidt af, inden du hælder karamellen ud over bunden.
4. Når kagen er helt afkølet, overtrækkes den med smeltet chokolade. Når chokoladen er størknet, er kagen klar til at spise.

Istedet for sukker valgte jeg istedet at bruge Sukrin i forhold 1:1.

Stil den evt. på køl til dagen efter og den er perfekt – efter min smag. :-)


Ultraspire Kinetec (170114)

Nu har jeg haft min løbevest i ca. 6 mdr. Jeg havde dog ikke købt vesten med den opfordring på, at jeg ville anmelde den, men da jeg er yderst tilfreds med vesten, så vil jeg gerne lige bruge lidt af min tid på at komme med anmeldelse af den set i forhold til mine synspunkter, mit brug og behov.

Jeg startede med at have en løbevest med en 2 liters væskeblære - Ultraspire the Surge. Kendetegnet ved Ultraspire vestene er at de sidder kanon godt på ryggen, samtidig med at de er åndbare. Jeg frygtede lidt med vestene, da jeg første gang skulle løbe med dem, at de ville baske fra side til side under løb, men det er på ingen måder aktuelt. De sidder som malet på ryggen og uden gener. Da jeg ikke er så god til at styre mit væskeindtag med blære, så spurgte jeg Jacob J. Hastrup til råds vedr. en anden vest. Han anbefalede mig Kinetec, som jeg efterfølgende købte.

Kinetec er en løbevest, hvor der er to drikkedunke siddende i hver side af vesten. De er monteret på ryggen, men er placeret så de sidder skråt og derfor kan man nå dem, mens man løber. Jeg har meget stive arme og frygtede lidt om det ville være noget bøvl, når jeg skulle trække en flaske op, men det er bestemt ikke noget problem. På flaskerne sidder der et øje, som gør, at man meget nemt kan få fat i flaskerne. Der er ligeledes en mindre lomme på ryggen, hvor man har plads til en ekstra jakke eller trøje. Denne lomme lukkes med magnet, som fungere rigtigt godt. Denne lomme kan dog ikke nås uden at skulle have vesten af.

På skulderremmene er der yderligere plads til en ekstra drikkedunk og en lomme med lynlås, hvor der er plads til en Iphone, kamera eller lignende. Der er også en mindre lomme med magnetluk på skulderremmen, som kan bruges til elektrolytter. Denne lille lomme fungere rigtigt godt og nem at komme til. Bruger den altid på de længere ture. Remmene er lavet af yderst åndbar materiale og jeg har endnu ikke oplevet at remmene har gnavet eller været til gene under løb - tværtimod.

På mavespændet er der en lomme i hver side, den ene med en åben netlomme, hvor der er plads til gel eller lignende og i den anden side en lomme med lynlås, hvor der er plads til en Iphone eller kamera. Alle lommerne er nemme at komme til.

Det jeg godt kan lide ved vesten er at man har ryggen fri, da jeg sveder rigtigt meget under løb. Vesten er udformet, så det øverste af ryggen er fri, hvilket er lækkert for mit vedkommende.

Spænderne på remmene kan godt være lidt besværlige at få af og på, men det fungere ellers ok. Det er klart bedre end plastik spænder og lign. Jeg har ikke oplevet at spænderne går op under løb eller at de skal efterspændes. Når først remmene er spændt, så sidder de der.

Konklusionen på vesten er funktionel, brugbar, også på de lange ture, god pasform, nem at ”betjene”, dejligt nemt at genfylde væske ved depoter, enkelt og meget åndbar i materialet. Den er meget robust i materialet, trods dens lave vægt på 600 gram med flasker. Lidt besværlige spænder.

 

 

 


Ashmei kompressionsstrømper. (170114)

 

Jeg har været så heldig at blive udtrukket til at teste strømpen.

Jeg har i forvejen løbestrømperne i både road og trail i mærket og er yderst tilfreds. Jeg løber kun i de strømper – vinter og sommer. Derfor var det med stor fornøjelse at teste deres kompression.

Strømperne er lavet af Merino uld. Man skal være opmærksom på, at de er formlavet, til højre/venstre, men der står på strømpen enten L eller R, så der er ingen tvivl. Første hånds indtryk da jeg pakkede var et lækkert ulden par strømper, som jeg glædede mig til at pakke mine fødder i.

Jeg har nu løbet lidt over 100 km med kompressionsstrømperne og er meget tilfreds og imponeret over effekten af dem. Min første test med dem blev ved et løb på 50 km – Coast2coast i Vendsyssel i december. Stort set hele turen foregik i næsten stiv kuling og modvind. Jeg var iført trailshorts fra Ashmei og kompressionsstrømperne og det var ikke noget problem med hensyn til kulde og vind. Strømperne sørgede for god varme og komfort hele vejen til underbenet. Jeg havde overhovedet ikke ømme læg efter turen, så kompressionen virkede optimalt.

Pasformen er helt fantastisk. De kan dog være lidt besværlig at få af og på, men når først de er ”monteret”, så sidder de også som støbt på fødder og læg. Ud over kompression på læg, så yder den samtidig støtte til Achillessenen. Man har ikke nogen fornemmelse af, at strømpen glider ned, hvilket jeg har oplevet med andre mærker.

Jeg har løbet en del trail med dem og ligeledes gennem vand og mudder. Kombineret med mine trailsko, Inov8 Roclite 295 og mine RoadX fra Inov8, så er strømperne helt perfekte. Man oplever ikke nogen svuppende fødder efter at have løbet gennem vand/mudder, idet strømper og sko er gode til at aflede vandet igen. Ulden i strømperne gør samtidig, at fødderne forbliver varme, trods iskoldt vand og de føles dermed ikke våde. De tørre også rigtig hurtigt igen. Det er nu testet op til flere gange, bl.a. i et længere spor, som var fyldt med vand i Skagen. Sporet blev løbet igennem, der var våde fødder, men ingen kulde. Jeg kan sige, at strømperne lever op til deres beskrivelse. Når strømperne har været våde efter en våd løbetur og har været hængt til tørre, så kan de godt være noget stive i det, men da de var tørre skulle jeg prøve at løbe i dem igen, trods denne stivhed. Med det samme jeg fik strømpen på forsvandt stivheden og den fantastiske gode pasform var der.

Efter min første løbetur med strømperne ved Coast2coast blev der desværre et hul på min højre fod ved lilletåen, som opstod ved slidtage. Det er alt for tidligt, men tror desværre, at jeg selv ude om det. Jeg havde lidt sand i min sko fra tidligere strandløb og så var min tånegl på lilletåen ikke klippet ordentlig til. Jeg løber dog stadig i dem, trods det lille hul og det genere mig ikke.

Konklusionen på strømperne er, at det er en rigtig god strømpe, som yder den kompression, som jeg er tilfreds med. Pasformen er helt i top – ingen fornemmelse for at den glider ned. Ulden sørger for at tilpasse temperaturen optimalt. Tørretiden er kort.

Materialet er måske lidt skrøbeligt, så man skal være påpasselig, når man iklæder sig dem.

 

 

 

CMS-hjemmeside fra Net For Dig, Hjørring